Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 100 gram bloem
- 20 gram amandelpoeder
- 75 gram boter
- 1 eetlepel fijne suiker
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 eierdooier
- zout
Voor de vulling:
- 500 gram vruchtvlees van een pompoen
- 80 gram (acacia)honing
- 2 eieren
- 3 theelepels specerijen; kaneel gember,
kruidnagel en nootmuskaat
- 1 eetlepel bruine rum
- 1 eetlepel arrowroot (evt maïzena)
- 2 eetlepels amandelpoeder
-
|
Bereidingswijze:
Begin 3 uur eerder met het deeg
- Doe de
bloem in een deegkom.
- Voeg het amandelpoeder, de
boter, citroenschil, suiker, zout en eierdooier toe.
- Meng alles tot het deeg een
bol vormt.
- Bewaar het deeg 3 uur in een
plastic zak in de koelkast.
- Laat het daarna ongeveer 30
minuten rusten op kamertemperatuur.
- Vet een springvorm van 24 cm
doorsnee in met boter.
- Rol het deeg uit en bekleed
de taartvorm ermee.
- Zet de taartvorm in de
koelkast
- Verwarm de oven voor op 250
graden Celsius.
- Snijd het vruchtvlees van de
pompoen in grove stukken en stoom die 15 tot 20 minuten of
tot ze zeer zacht zijn.
- Schep de stukjes pompoen in
een kom en voeg de eieren, honing, specerijen, rum en
arrowroot toe.
- Meng tot een gladde crème.
- Neem de vorm uit de
koelkast, bestrooi de deegbodem gelijkmatig met het
amandelpoeder en schenk de pompoencrème erin.
- Zet de vorm 50 minuten in de
oven.
- Laat afkoelen
|