Ingrediënten:
- 1 kilo pompoen
- 1,25 liter groente of kippenbouillon
- 1,5 deciliter room of melk
- 2 winterwortels in plakjes
- 2 prei in schijfjes
- 2 stengels bleekselderij in plakjes
- Pompoenpitten
- 2 gesnipperde uien
- 2 tijmtakjes
- 1 laurierblad
- olijfolie
- peterselie
- bieslook
- 2 theelepels kerriepoeder
- zout
- peper
|
Bereidingswijze:
- Snij de pompoenvulling in blokjes
- Verhit in een hoge pan de olijfolie en
stoof hierin de ui en knoflook glazig.
- Voeg dan de selder, prei, wortelen en
pompoenblokjes toe en stoof deze een 5 minuten mee.
- Kerriepoeder er ook aan toevoegen en even
meebakken.
- Blus met de bouillon, voeg laurier en
tijm toe en breng aan de kook.
- Zodra het kookt, vuur lager en de soep
een half uurtje laten sudderen.
- Laurier en tijm verwijderen en soep met
een staafmixer pureren en eventueel zeven.
- Op smaak brengen met peper en zout, en
eventueel citroensap.
- Afmaken met room, het geheel goed
oproeren.
- Pompoen pitjes in een pan met een beetje
olie roosteren.
|