Ingrediënten:
- 600 gram pompoen
- 50 gram gesmolten boter
- 150 gram kristalsuiker
- 50 gram amandelen
- Geraspte schil van een
sinaasappel
- Geraspte schil van een
limoen
- 75 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren, gesplitst
- Poedersuiker
- Half zakje rozijnen
|
Bereidingswijze:
- Wel de rozijnen
- Vet vier kleine ovenschalen
in.
- Snij het vruchtvlees in
stukken en bak de stukken zonder pitten in een grote
ovenschaal 20 minuten in de oven op 180 graden.
- Pureer het vruchtvlees.
- Voeg de suiker, de
amandeltjes, de sinaasappelschil en de limoenschil en de
rozijnen toe.
- Zeef de bloem en het
bakpoeder en voeg dit toe.
- Klop de eierdooiers los.
- Klop het eiwit luchtig.
- Roer eerst het eigeel en
daarna de eiwitten door het mengsel.
- Verdeel het pompoencake deeg
over de vier ingevette ovenschaaltjes.
|