Ingrediënten:
- 1 kg in blokjes gesneden
pompoenvlees
- 120 g gezouten rundvlees in
één stuk
- 1 liter water
- 1 grote ui
- 1 à 2 stelen selderij
- 1 à 2 preien
- 1/4 theelepel tijm
- 1/4 theelepel tabascosaus
- 2 grote, geschilde en in
blokjes gesneden aardappels
- 1 stokje kaneel
- 1 eetlepel suiker
- 2,5 dl room
- 2 eetlepels boter
|
Bereidingswijze:
- Laat de nacht vooraf het gezouten
rundvlees in een pan met deksel en gevuld met koud water
weken.
- Giet de dag zelf het vlees af en leg het
in een grote pan, samen met 1 liter water, 1 grote ui, 1 à 2
stelen selderij, 1 à 2 preien, de tijm en tabascosaus.
- Breng aan de kook, zet het vuur laag en
sudder gedurende 1 uur totdat het vlees gaar is.
- Zeef de bouillon en gooi de groenten weg.
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes en
houd het apart.
- Zet de bouillon terug op het vuur, doe er
de pompoen en da aardappels bij en laat gaar pruttelen.
- Tijdens de laatste minuten voegt u het
kaneelstokje en de suiker toe.
- Haal de pan van het vuur en verwijder het
kaneelstokje.
- Pureer de soep in de keukenmachine.
- Voeg daarna langzaam de room en de boter
toe.
- Laat de soep warm worden, maar niet
koken.
|